Darth Vader -kakulla juhlitaan tänään 18-v nuoren miehen syntymäpäiväjuhlaa. Kakku on gluteeniton ja laktoositon, täytteenä mansikkamousse. Pintaan on suihkittu hopean väristä elintarvikesprayta ja ripoteltu eri kokoisia hopeisia sokerihelmiä.

Gluteenittomat peruskakkupohjat jostain syystä tuottaa mulle vähän vaikeuksia, viime aikoina tekemäni suklaiset pohjat on onnistuneet selvästi paremmin. Tässä on pohjana ihan perus täytekakkupohja, jauhot vaan korvattu Semperin gluteenittomalla jauhoseoksella. Taikina tuppaa jäämään löysemmäksi kuin vehnäjauhoilla, ja kakku paistuu niin, että pintaan jää rapea, keksimäinen ohut kerros, joka kyllä helposti kuoriutuu pois. Olisiko viisaammila kertoa onko jotkut muut jauhot parempia täytekakkupohjaan kuin nuo Semperin jauhot, vai pitäisikö taikinaan lisätä jotain psylliumin tai ksantaanin tapaista, että onnistuisi paremmin? Ei siinä, hyvän makuinen pohja tästäkin tuli ja ihan riitti korkeuteen, mutta aina olisi kiva parantaa!