Minähän olen aina ollut ihan syysihminen ja elonkorjuuajan herkut näkyy usein myös leivonnassa. Tällä kertaa vuorossa oli joku aika sitten säilötyt punaherukat, jotka pääsi maustamaan sunnuntaivieraille katettua kahvipöytää.

Pohja:

200 g Digestive-keksejä
n. 70 g margariina

- murusta keksit, sulata rasva ja kaada keksimurujen joukkoon, painele kevyesti irtopohjavuuan pohjalle

Täyte:

1 pkt Flora Vispiä
1 prk vaniljarahkaa
n. 4 dl punaherukkahilloa
1 dl sokeria
8 liivatetta

- laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
- vaahdota vispi ja lisää rahka vaahtoon
- sekoita joukkoon sokeri ja hillo
- sulata kuivaksi puristetut liivatteet tilkkaa kiehuvan kuumaa vettä ja sekoita vaahtoon
- kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja hyydytä kylmässä min. 4 tuntia

Pinta:

n.4 dl punaherukkahilloa
4 liivatetta

- laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
- sulata kuivaksi puristetut liivatteet tilkkaa kiehuvan kuumaa vettä ja sekoita hilloon
- kaada vuokaan hyytyneen täytteen päälle ja hyydytä kylmässä

Tässä kakussa on koristeena raastettua valkosuklaata ja marsipaanista pyöritettyjä pihlajanmarjoja lehtineen