Lomalla tuli katseltua Nigellan uusintoja, ja sieltä hyppäsi silmille yksi aivan pakko-kokeilla-kakku, eli suklaapilvikakku
Pohja:
4 valkuaista + 100 g sokeria
4 keltuaista + 75g sokeria
2 munaa
250g tummaa suklaata
125g margariinia/voita
(2 rkl Cointreuta)
(1 appelsiinin raastettu kuori)
- sulata suklaat ja lisää lämpimään suklaaseen rasva, anna sulaa hiljalleen joukkoon
- vispaa 4 keltuaista, 2 kokonaista munaa, 75g sokeria keskenään
- lisää keltuaisvaahtoon voi-suklaaseos ja halutessasi mausteet (itse käytin tähän kakkuun pelkkää appelsiinin kuorta)
- vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää vähitelleen joukkoon 100g sokeria
- sekoita suklaataikinaan ensin pieni osa valkuaisvaahtoa, ja kääntele sitten isompi osa varovasti joukkoon
- kaada taikina irtopohjavuokaan (leivinpaperi pohjalle), ja paista 175 asteessa 35-45 minuuttia, niin että kakun keskiosa ei enää ole hyllyvä
Nigellan pilvi:
½l kuohukermaa
1 rkl Cointreuta
1 tl vaniljasokeria/uutetta
½ tl kaakaojauhetta
- kaada maustettu vaahto jäähtyneen kakun päälle
Itse tein pilven vähän pienemmäksi ja näillä aineksilla tällä kertaa:
1 prl flora vispiä
½ appelsiinin mehu
1 rkl vaniljasokeria
raastettua appelsiinin kuorta
- ja päälle raastettua suklaata
Oikein hyvää oli vähän kevennettynäkin versioina, jos tätä reseptiä nyt millään pystyy keventämään...
Annoin kakun jäähtyä jääkaapissa paistamisillasta seuraavaan aamuun ennen koristelua, ja tuli oikein hyvää ja mehevää näin.
ps. kakun keskustan kuuluukin laske "kraaterimaiseksi" uunista ottamisen jälkeen, eli kuuluu asiaan!