Tulipa taas pitkästä aikaa mieleen tehdä suolaiseksi tarjottavaksi tätä leipää, jota voi täyttää ihan millä hyvänsä hyvällä. Tällä kertaa leipä sisälsi hunajamarinoitua kanafilettä, paprikaa ja fetaa.

Tässä tekovaiheita:

Taikina:
3 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
½ dl öljyä
4 dl sämpyläjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

- lämmitä maito 42 asteiseksi
- sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja ja sekoita maitoon
- lisää siirappi, suola ja osa jauhoista hyvin sekoittaen
- lisää öljy ja loput jauhot
- kohota liinan alla n. 20 min

Täytteet:

3-4 kanafilettä
2 paprikaa
fetakuutio
½ prk pestoa

- paista kanafileet uunissa, viipaloi
- pilko paprikat pieniksi kuutioiksi
- viipaloi feta

Mittaa uunipellille sopiva leivinpaperinpala, kauli kohonnut taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle uunipellin pohjan peittäväksi levyksi. Levitä taikinalevyn keskelle (pituussuunnassa keskimmäiselle kolmannekselle) pesto, jonka päälle viipaloidut kanafileet, paprikat ja feta. Leikkaa reunustaikinat veitsellä/pyörällä n.2-3 cm suikaleiksi, jota ala letittää vuorotellen ala- ja yläpuolelta täytteen päälle. Havainnollistamiskuva:

Anna pitkon kohota liinan alla vielä n.30 min. Voitele vedellä ja ripottele päälle siemeniä/hiutaleita ja paista 200 asteessa vähintään 30 min. Itse peitin leivän puolessa välillä paistoa leivinpaperilla, ettei pinta tummuisi liikaa.

Hyvää on. Olen myös käyttänyt fetan tilalla parmesania tai mozzarellaa, lisännyt aina välillä sekä leipätaikinaan että täytteeseen eri yrttejä tms, tätä on helppo muunnella oman maun mukaiseksi. Muistaakseni alkuperäinen resepti on joko Pirkasta tai Yhteishyvä-lehdestä, ja se taisi olla nimeltään paprika-vuohenjuustopitko.