Kiivaassa makeankaipuussa ja uuden reseptin kuumeessa löysin tämän suklaatortun reseptin työpaikan naistenlehtiläjästä ja tällainen siitä tuli
Pohja:
150g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1dl tomusokeria
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä
- nypi rasva ja kuivat aineet kulhossa, lisää joukkoon keltuais-vesi-seos
- kääri taikina kelmuun ja jäähdytä hetki jääkaapissa
- kauli jäähtyneestä taikinasta pyöreä lettu ja nosta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
- pistele pohjaan haarukalla reikiä, voitele ja paista 180 asteessa n. 20 min
Täyte:
200g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
2dl kermaa
1 dl maitoa
2 isoa munaa
3 rkl sokeria
1 tl van. sokeria
- paloittele suklaa kulhoon ja kaada kiehuvan kuuma kermamaito palojen päälle
- vaahdota munat ja sokeri, lisää suklaaseokseen
- kaada seos pohjan päälle ja paista vielä 180 asteessa n. 35-45 min.
Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua. Ensimmäistä kertaa kokeiltuani jäähdytin torttua yön yli jääkaapissa, ja aamupäivällä leikkaaminen oli aika hankalaa, eli pohjasta tulee piparkakkumaisen kova.