Illan tarjoiluja miettiessä tuli ihan pakottava tarve saada vielä viime tingassa tehdä jotain banaanista. Tässä on pohjana ikivanha banaani-kakun resepti vähän muunneltuna ja lemon curdilla maustettuna. Ulkoasua muuttamalla kokonaisuudesta tuli kivan erilainen perinteiseen kuivakakkuun verrattuna.

Banaanikakku:

150g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
3 banaania
loraus kermaa

- vatkaa margariini ja sokeri
- vatkaa joukkoon munat yksitellen
- lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet
- soseura banaanit ja lisää taikinaan
- lorauta taikinaan vielä n. 1-2 rkl kermaa (tai kahvia, likööriä yms)
- paista neliskanttisessa vuoassa, 175 asteessa n. 35 min

- jäähdytä kakku hyvin, leikkaa annospaloiksi
- pursota annospaloihin tiraus lemon curdia

Koristeena on flora vispistä, maitorahkasta ja sitruunasta tehty pursotus, keväisiä nompparelleja ja marsipaanikukkia.