Suklaaleivontakokeilut jatkuu Tämän tämänhetkisen inspiraationlähteeni eli "Suklaaunelmat"-reseptikirjan sain lahjaksi työkavereiltani viime vuoden kesäkuussa, kun olin juuri jäänyt nyt vuodenvaihteessa loppuneelle sairaslomalleni. Koko sairasloman aikana ei reseptejä tullut kuin selailtua, mutta nyt niitä tekee jo mieli toteuttaa
pohja:
75g pehmeää margariinia
50 g tummaa kidesokeria
125 g jauhoja
40 g kaurahiutaleita
Vaahdota margariini ja sokeri, ja sekoita sitten joukkoon kuivat aineet. Painele matalan (20cm) neliskanttisen vuuan pohjalle ja paista 180 asteessa n. 25 min.
karamellitäyte:
25 g suolatonta voita
25 g tummaa kidesokeria
2 dl maitotiivistettä
Kuumenna ainekset kattilassa koko ajan hämmentäen, kunnes sokeri liukenee. Anna seoksen saostua miedolla lämmöllä (n. 10min). Kaada karamellitäyte jäähtyneen pohjan pinnalle vuokaan.
kuorrute:
100 g tummaa suklaata
Sulata suklaa ja levitä jähmettyneen karamellitäytteen päälle.
Ja sitten minun toteutukseni reseptistä : oma neliskanttinen vuokani on suurempi kuin ohjeen vuoka, joten ensimmäisen epäonnistuneen pohjakokeilun jälkeen päätin tehdä pohjan triplana. Karamellitäytteen kanssa oikaisin myös, eli keitin kattilassa 2 purkkia (4dl) kondensoitua maitoa. Toffee/karamelli jää tällöin vaaleammaksi, mutta yhtä hyvältä maistuu Suklaata käytin pintaan 200g. Paloja tuli 16 kpl ja ne olivat hyvin isoja ja hyvin makeita. Oikein riittoisaa siis