Huomisia kahvivieraita varten kehittyi tämän näköinen piirakka:

 

Pohja:
150g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

- vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi
- riko munan rakenne ja lisää joukkoon
- lisää taikinaan keskenään sekoitetut jauhot
- painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin

Täyte:
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 dl maitoa
1 prk appelsiinituorejuustoa (itse käytin n. 2/3 osan purkillista, koska 1/3 oli jo käytetty :) )
2 munaa
n. ½-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin liha
 

- sekoita vaniljakreemijauhe ja maito, anna paksuuntua hetki
- vatkaa joukkoon tuorejuusto, munat ja sokerit
- kuori appelsiini, poista myös kalvot (ja siemenet)
- revi hedelmäliha pieneksi silpuksi ja lisää täytteeseen
- kaada täyteseos pohjan päälle
- paista 200 asteessa n. 30 min.

Itse laitoin piirakan jäähtymisen jälkeen jääkaappiin hyytymään huomista tarjoilua varten, mutta aivan hyvin piirakan voisi nauttia myös tekopäivänä. Lämpimänä (ja miksei kylmänäkin) tämän piirakan kanssa sopisi tiikerijäätelö tai ihan vaniljakin kuin nenä päähän! Niiden puutteessa taidan vaahdottaa yhden flora vanillan kannuun ja kaadella sitä päälle.