Runebergin päivän lähestyessä teki mieli kokeilla Runebergin torttujen sijaan tätä kakkuversiota, jota olen jo monta kertaa meinannut tehdä. Resepti löytyi Yhteishyvän sivuilta, mistä löytyy myös ravintoarvot valmiiksi laskettuna. 

Pohja:
200 g margariinia 
2 dl sokeria 
2 kananmunaa 
3 dl vehnäjauhoja 
2 dl keksin- tai piparinmuruja 
1 dl korppujauhoja 
2 tl leiinjauhetta 
0,5 tl manteliaromia tai 1 tl kardemummaa 
1,5 dl maitoa tai omenamehua

Kostutus:
1 dl vettä 
0,5 tl manteliaromia tai 2 rkl punssia

Pinnalle:
1 - 2 dl vadelmahilloa

Kuorrutus:
1 dl tomusokeria 
0,5 rkl vettä

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Mausta taikina manteliaromilla tai kardemummalla. Sekoita neste taikinaan viimeisenä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kostuta jäähtynyt kakku veteen sekoitetulla manteliaromilla tai punssilla ja levitä pinnalle vadelmahilloa. Anna maustua. Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna koristelua varten. Siirrä kuorrutusseos pieneen muovipussiin, leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja pursota koristekuvioita kakun pinnalle.
 

Herkullista, kunhan muistaa kostuttaa riittävästi