Tästä tuli kovin vekkuli leipäkokeilun tulos. Ohjeen mukaan taikinan ei annettu kohota kuin hyvin lyhyt aika ja muutenkin leivästä tuli kovin erilainen kuin aikaisemmin kokeilemani focaccia. Ei hullumpaa kuitenkaan, leipä maistui parhaimmalta leivontapäivänä, mutta niinpä ne taitaa aina tehdä

200g porkkanaraastetta
6 dl sämpyläjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa (saa olla enemmän)
3 dl vettä

Pintaan:
(1 punasipuli)
2 rkl öljyä
sormisuolaa
(1 rkl siirappia)

- raasta porkkanaraaste valmiiksi
- sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon lämmin vesi
- anna taikinan kohota uunin lämmetessä
- taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
- sudi pintaan reilusti oliiviöljyä ja ripottele päälle runsaasti sormisuolaa
- paista 250 asteessa n. 15 min. ajan