Tämä on kai melkoisen perussämpylätaikinaresepti, mutta laitanpa sen tänne "reseptikirjaani", niin muistan seuraavaksi kun lähden tekemään, tulee oikein hyviä :) 

½ litraa vettä
1 pss kuivahiivaa
5 dl täysjyvävehnäjauhoja
6-7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
½ dl öljyä

- kuumenna vesi n. 40 asteiseksi
- sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja sekoita veteen
- lisää suola ja siirappi, öljy ja jauhot vähitellen, vaivaa valmiiksi
- anna taikinan kohota liinan alla n. kaksinkertaiseksi

- leivo kohonneesta taikinasta haluamasi mallisia sämpylöitä, kohota pellillä vielä hetki
- voitele vedellä, koristele
- paista 225 asteessa n. 10 min.

Tällä kertaa jaoin taikinan 32 osaan ja tein solmuja ja tavallisia pyöreitä sämpylöitä, isompia sämpylöitä varten riittänee jako esim. 16 osaan. Kuvassa koristeena sinisiä unikonsiemeniä.